Winterseizoen

In Pernink:
Ideaal voor de beginnende skieer zijn er
5 skilften, een ski-school en ski-verhuur.

Op 10 km afstand:
Boží Dar, Klínovec 850 - 1244 m

Skiliften:
1 Stoeltjeslift, 1.200 personen per uur.
19 Sleepliften, 10.400 personen per uur

Lengte van skipisten:
Eenvoudig: 8300 m 
Middel: zwaar 10200 m 
Zwaar: 1400 m

KLINOVEC
Dit skigebied trekt de laatste tijd steeds meer Nederlandse wintersportgangers en groeit in populariteit. Ook de voorzieningen zijn de laatste jaren flink uitgebreid. Het Ertsgebergte is de langste bergketen
(130 km) en ligt in het noordwesten van Tsjechië. Vooral door de snelle bereikbaarheid vanuit Nederland is dit een geliefd vakantieoord (1244 m). Klinovec biedt ideale condities voor alle type ski enthousiastelingen. In dit gebied bevindt zich ook het hoogst gelegen ski stadje van Centraal Europa Bozi Dar. De historie van dit gezellige stadje dateert uit de 16e eeuw. De dicht beboste bergtoppen en het uitgestrekte landschap geven de streek een heel eigen karakter. Hier zijn pistes voor zowel beginnende als gevorderde skiërs. In de nabijgelegen kleine intieme plaatsen zoals Pernink, Nove Hamry, Kraslice en Bublava kan ook geskied worden. Pernink is na Bozi Dar het grootste skicentrum en heeft in totaal 4 skiliften, skihuur en skischool. In Bublava zijn 3 skiliften en 5 pistes. In deze skidorpen kunt u profiteren van lagere prijzen voor het gebruik van skiliften en het krijgen van skiles. Tevens kent dit gebergte goede langlauf mogelijkheden door de aanwezigheid van veel gemarkeerde loipes.

Alle informatie over dit mooie skigebied kunt u terugvinden op www.klinovec.cz

Plesivec

Op slechts 5 minuten rijden van ons huis treft u een splinternieuw skigebied aan: Plesivec. Dit mooie gebied biedt splinternieuwe skipistes met moderne faciliteiten met meer dan 12 KM aan pistes. Skischool en skiverhuur is aanwezig. U rijdt door Abertamy heen en slaat even buiten het dorp rechtsaf naar Plesivec. Na een paar honderd meter kunt u aan de rechterkant parkeren.

Alle informatie zoals openingstijden, prijzen, etc kunt u terugvinden op www.skiinfo.nl/krusne-hory/skiareal-plesivec/skigebied.html

Bozi Dar-Neklid

Even buiten Bozi-Dar, op de weg naar Klinovec, vindt u aan uw rechterhand Ski Gebied Neklid. Dit is een prachtig skigebied met mooie, brede pistes. Als u komt aanrijden bent u bovenop de berg en heeft u niet direct het idee dat daarachter een mooi gebeid ligt. Zeker de moeite waard om dit mooie gebied te bezoeken!

Meer informatie over dit skigebied kunt u terugvinden op:
www.skiinfo.nl/krusne-hory/bozi-dar-neklid/skigebied.html